top of page

Descobreix tots els secrets de la Sala de Psicomotricitat de Cèntric

"La sala és un espai segur de creació on els límits del cos regulen tota l'activitat. Podem presentar-lo com un espai agradable de joc, on tot es pot tocar, on tot es pot experimentar i on tots poden conviure"

Augusto Barceló. Fundador i Psicomotricista de Cèntric Barcelona

El joc lliure és la clau. La sempre sessió té quatre parts. És una narració amb un principi i un final.

Adaptant el temps a cada moment dels infants . Cada moment crea seguretat, limita i estructura dins de la sala.

A més, equilibrem els processos inconscientment. La sessió és d'aprenentatge i desenvolupament.  

Així, en el futur podran participar, créixer i interactuar amb totes les eines necessàries. Sempre amb el respecte, el vincle amb altres,

l'escolta i el joc lliure com a base de suport i creació.

Els tres límits vivencials de

la Sala de Psicomotricidad

01

CUIDAR D'UN MATEIX

02

CUIDAR DELS ALTRES

03

CUIDAR DEL MATERIAL

01

BENVINGUDA

 

Espai on  ens reconeixem, creem una narrativa, recordem  que vam fer,  proposem el que  farem avui, on contenim i  estructurem la narrativa d'aquells que volen explicar tot i on ajudem i guiem als infants que els hi costa més  explicar les coses. Des del respecte per cada nen. Acabant aquest espai amb les úniques normes positives del nostre centre (tenir cura dels altres, tenir cura del material i tenir cura de nosaltres mateixos). 

02

JOC LLIURE

A partir del joc lliure comencem a jugar.  Moure's, saltar, caure, amagar-se, descobrir, aixecar-se, jugar, crear un joc més estructurat amb normes que hem acordat i posat en consens entre tots, contar un conte vivencial,...

On vivim la por d'una manera segura, on caiem, on creixem amb petjades positives i el més important que fem és jugar amb nosaltres, amb els altres i amb el terapeuta psicomotriu.

03

EL RETORN A

LA CALMA

Hora de baixar pulsacions, recollir tot el que hem estat capaços d'utilitzar per crear-nos un espai de tranquil·litat. Estirar-nos en una estora a terra, una manta, una hamaca, un racó, una caseta, un amagatall... en un espai on estiguin tranquils i segurs. Gaudint de la música tranquil·la que ens ajuda a abaixar el ritme cardíac i tornar a la calma.

04

PART FINAL PSICOMOTRICITAT FINA

La part final fem diverses activitats motores fines. On per evocar allò que hem viscut en la sessió. Temps de construir amb peces de fusta, dibuixar a la paret de pissarra, modelatge amb plastilina, dibuix en una paret o en paper, construir trencaclosques o a vegades fins i tot parlar de com ens hem sentit durant la sessió.

  • Instagram Psicomotricidad Cèntric
  • Facebook Psicomotricidad Cèntric BCN
  • LinkedIN Cèntric Psicomotricidad
bottom of page